Cada vegada més les empreses espanyoles van incorporant aplicacions mòbils en els processos i tasques dels seus negocis per potenciar al màxim la seva producció i incrementar el benefici aconseguint incorporar un gran avantatge competitiu per diferenciar-se de la seva competència.

Per al segment d’empreses que ja té assumida la importància de la transformació digital i ja fa anys que es suma a ella, les apps empresarials són una eina més de la seva estratègia tecnològica que els permet desmarcar-se i brillar entre els seus competidors.

Hi ha moltes tipologies d’aplicacions, és per això que cada vegada tenen més èxit les que són a mida o personalitzades. Aquestes apps del que tracten és de cobrir al 100% les necessitats de les empreses per aprofitar al màxim la solució mòbil que s’incorpora al sistema de treball.

L’estudi de Radiografia Sage de la PIME 2015 mostra com les PIMES han anat incrementant la seva inversió tecnològica en diferents tipus d’apps: el 29% en aplicacions de gestió empresarial, principalment enfocades a la comptabilitat (18%), facturació (15%) i seguretat (9%), entre d’altres.

No obstant això, hi ha empreses que tenen més d’un requeriment i precisament per ajustar al màxim les despeses de creació de l’aplicació empresarial a mida, és summament important dur a terme tot el procés d’estudi, desenvolupament i implementació de l’aplicació sempre ajustat a les necessitats específiques del client.

Quin és el procés per desenvolupar una app empresarial?

1. Consultoria: Primer de tot, cal conèixer al client de forma exhaustiva i aconseguir entendre què necessita, cosa que no sempre es té clar. Se li ajuda a donar forma a les seves idees i se li planteja tot allò amb el que una app empresarial el pot ajudar.

2. Desenvolupament de l’aplicació: Els experts en desenvolupament d’aplicacions creen l’app en base als requeriments i les necessitats detectades durant el procés de consultoria. Aquest procés és completament tècnic i gràfic seguint l’estètica de la companyia.

3. Implementació i posada en marxa: L’app ja està llesta. És l’hora d’instal·lar-la als dispositius dels treballadors i començar a fer proves amb alguns d’ells. Un cop aquests han detectat petits canvis s’ajusta la solució mòbil perquè es converteixi en una eina útil i essencial per al dia a dia.

4. Manteniment: Però el procés no acaba aquí. L’empresa de desenvolupament, ja que moltes se salten aquest pas, ha de mantenir el contacte amb l’empresa que ha adquirit l’aplicació per ajudar-la a millorar la solució, incloent noves funcionalitats i ajustant-la a nous requeriments i necessitats.

I … quin és el preu de tot aquest procés per crear una app?

Encara que lògicament és molt difícil definir un preu tancat ja que aquests varien en funció de la complexitat de l’aplicació i de les necessitats que tingui el client, hi ha alguns preus orientatius que ens ajudaran a saber quant pot costar incorporar una app a mida per a la empresa.

A) Aplicació simple, entre 500€ – 5.000€

Què entenem per app empresarial simple? El client té molt clar tot el que necessita i les funcionalitats que vol incorporar a la seva empresa són molt bàsiques. A més, proporciona tot el contingut i el disseny al desenvolupador.

B) Aplicació complexa, entre 5.000€ – 150.000€

En aquest cas l’empresa desenvolupadora pot fer una anàlisi exhaustiva dels requeriments i les necessitats del negoci i pot acotar i plantejar una aplicació que anirà com anell al dit a l’hora de treballar.

Són aplicacions molt més sofisticades amb un disseny adequat, desenvolupament de continguts i, per descomptat, la programació perfecta de totes les necessitats definides en el punt de consultoria.

A més, la majoria d’aquestes aplicacions s’integren amb la base de dades de l’empresa, amb el seu ERP o amb qualsevol integració que es necessiti realitzar.

Funcionalitats addicionals

– Ampliació de l’app (entre 700€ – 2.000€): Es refereix al fet que els usuaris de l’aplicació puguin ampliar la mateixa a través de la incorporació de noves funcionalitats.

– Serveis web (entre 700€ – 15.000€): Si vols que l’empresa desenvolupadora converteixi la teva web en aplicació mòbil o la teva aplicació mòbil en web.

– Compartir contingut (300€ – 1.500€): Avui en dia, estar comunicats és bàsic i poder compartir contingut és clau perquè ens coneguin més clients potencials.

Aquests preus són orientatius i depenen de molts factors. No obstant, totes les empreses que han incorporat una aplicació a mida per treballar més ràpidament i de forma més precisa han quedat sorpresos que el retorn de la inversió ha arribat abans del previst gràcies als beneficis que els ha aportat la digitalització.

A app2U som grans experts en desenvolupament d’aplicacions mòbils i especialitzats en empreses espanyoles. Si estàs pensant en incorporar una aplicació en la teva empresa i vols saber amb exactitud el preu, omple aquest formulari de contacte amb els teus requeriments i t’ajudarem.