L’ús del cloud a les empreses està augmentant entre els negocis espanyols, les dades parlen per si soles; l’informe BESH de 2016 apunta que el 65% de les grans companyies ja utilitzen algun tipus d’infraestructura cloud; i que les mitjanes empreses, encara que en menor proporció (al voltant del 40%), també ho fan, fet que representa un augment del 15% respecte al 2014.

Aquest augment s’explica per diversos motius, entre ells els grans avantatges d’aquest sistema (d’entre els que destaca la mobilitat) i, sens dubte, un creixement en la confiança que tant usuaris com empreses tenen del Núvol. De fet, un estudi realitzat aquest mateix any per Intel Security a escala global destaca que, segons les enquestes realitzades per l’informe, el 80% dels pressupostos TI estaran destinats al cloud computing en els propers 14 mesos.

Avantatges del Cloud

La maduresa tecnològica i un millor coneixement del Cloud per part dels treballadors són dos factors que han ajudat de forma notable a l’increment d’aquestes infraestructures a nivell corporatiu. Anar coneixent els grans avantatges de treballar al Núvol ha fet possible que aquesta tecnologia s’estigui expandint amb gran èxit.

  • Reducció de costos: es paga pel que es fa servir, cosa que suposa un menor cost tecnològic per a qualsevol empresa.

  • Mobilitat absoluta: els arxius són accessibles des de qualsevol punt del món. S’ha acabat portar USB de memòria o enviar arxius per email!

  • Millora de la seguretat: la seguretat és un tema recurrent quan es parla del Cloud ja que és la preocupació màxima de les empreses. Però alhora és una oportunitat per implantar millors sistemes de protecció perquè ja hi ha una solució per a la gran majoria d’atacs cibernètics.

  • Innovació en agilitat: l’agilitat és sovint citada com la raó principal per la qual les organitzacions es mouen al núvol.

  • Facilitat d’instal·lació: no requereix una gran inversió pel que fa a despeses ni a temps d’instal·lació de hardware. Tota la infraestructura la gestiona i la manté el proveïdor del servei sense que l’usuari s’hagi de preocupar de res.

  • Actualitzacions automàtiques: un mal de cap menys per a la majoria d’empreses, sobretot per a les que no compten amb tècnics o departament IT intern.

  • Emmagatzematge escalable: si es necessita més capacitat, es contracta; no cal noves instal·lacions ni nova maquinària.

L’ús del Cloud seguirà creixent a Espanya

Per a una petita o mitjana empresa és molt més assequible contractar una infraestructura Cloud a bon preu que no invertir una gran quantitat de diners i de temps per a disposar, per exemple, d’un servidor propi per l’empresa.

A mesura que les Pimes espanyoles van coneixent el potencial del Núvol, van passant a formar part d’aquest tant per cent d’usuaris que utilitza Cloud. De fet, a Espanya, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha posat en marxa un sistema d’ajudes que té com a objectiu oferir a Pimes i autònoms entre 625€ i 15.000€ per traslladar la seva tecnologia al Núvol.

Els ajuts, dirigits a autònoms i Pimes amb menys de 250 empleats i un volum de negoci menor de 50M€, són sens dubte un fet demostrable que la incorporació del Cloud està funcionant positivament i, a més, són un incentiu important per a un gran nombre d’empreses espanyoles.

I la teva empresa? Ja gaudeix de tots els avantatges de la infraestructura cloud?

A app2U assessorem, desenvolupem i implantem apps per a empreses utilizant la tecnologia cloud. Vols incorporar una app a la teva empresa? T’ajudem!

Print Friendly, PDF & Email