Contractar una empresa de desenvolupament d’apps és una decisió important que pot marcar la diferència en la transformació digital de la teva empresa. En una era on la tecnologia s’ha tornat imprescindible per a qualsevol negoci, comptar amb una solució de programari a mida pot suposar un abans i un després en la millora de processos, en l’optimització de recursos i la satisfacció del client.

No obstante, para contratar una empresa de desarrollo de apps, previamente es necesario tener en cuenta una serie de factores que garanticen el éxito del proyecto y la satisfacción del cliente. En esta fase de consideración, es importante establecer objetivos claros, conocer las funcionalidades que se desean implementar, definir el presupuesto y conocer la trayectoria y experiencia de la empresa a la que se quiere contratar.

En aquest article, us oferim una guia per a la contractació d’una empresa de desenvolupament d’apps, on abordem els aspectes imprescindibles que heu de tenir en compte en aquesta fase de consideració i us oferim la nostra experiència en el sector. Continua llegint per descobrir com contractar l’empresa de desenvolupament d’apps adequada per al teu projecte!

Defineix quins són els teus objectius principals

Abans de contractar una empresa de desenvolupament d’apps, és fonamental que defineixis quins són els objectius principals que desitges assolir amb la solució que vols desenvolupar. Heu de tenir en compte que cada projecte de programari és únic i que, per tant, els objectius poden variar d’una empresa a una altra.

Alguns dels objectius més comuns que pot tenir una empresa en el desenvolupament d’apps poden ser els següents:

  • Millorar l’experiència del client
  • Automatitzar processos interns
  • Incrementar la productivitat
  • Generar nous canals de venda
  • Millorar la imatge de marca

És important tenir en compte que els objectius poden ser fragmentats per fases per assolir el propòsit final. Per exemple, si lobjectiu és millorar la interacció amb els clients, es poden definir fases com la creació duna interfície amigable, la implementació de noves funcionalitats personalitzades, etc. D’aquesta manera, es poden establir metes intermèdies que permetin mesurar el progrés del projecte i fer ajustaments si cal. Aquesta estratègia pot ajudar a reduir el risc en minimitzar la possibilitat que es faci un gran desenvolupament que no arribi a ser utilitzat o que no s’ajusti a les necessitats dels usuaris. A més, també pot ajudar a reduir els costos en permetre que es provin i validin les fases anteriors abans d’invertir més en el desenvolupament del projecte. Aquesta opció també pot reduir el temps de desenvolupament en fer que es facin menys tasques en un termini de temps determinat.

La fragmentació d‟objectius per fases també pot ser útil per a projectes més grans i complexos, com l‟automatització de processos interns de l‟empresa.

Quina casuística volem resoldre?

Un cop establerts els objectius del teu projecte, has de tenir en compte quina casuística (casos d’ús) vols resoldre amb la solució de programari que vols desenvolupar. Aquest aspecte pot variar segons el sector on et desenvolupis i les necessitats específiques del teu negoci. Per exemple, si sou una empresa de logística, és possible que necessiteu una solució que us permeti optimitzar les rutes dels vostres transportistes. Si ets una empresa de serveis, és probable que vulguis comptar amb una plataforma que et permeti gestionar els serveis que ofereixes als teus clients.

És important que definiu clarament els casos d’ús a implementar, perquè pugueu transmetre-ho amb precisió a l’empresa de desenvolupament d’apps que contracteu. D’aquesta manera, l’empresa us podrà oferir una solució adequada a les vostres necessitats i objectius. Si no ho tens clar, pots buscar assessorament amb professionals especialitzats en el sector, que et podran orientar i aconsellar sobre què és el més adequat per al teu negoci.

Recordeu que definir bé la casuística que voleu resoldre és fonamental per a l’èxit del projecte de desenvolupament de programari. Per tant, dedica el temps necessari a aquesta fase i assegura’t de transmetre amb claredat les teves necessitats i objectius

Aspectes imprescindibles a definir per obtenir una proposta

Quan has definit els teus objectius i has conclòs que vols contractar una empresa de desenvolupament d’apps, cal tenir en compte certs aspectes que resulten imprescindibles abans de començar el desenvolupament del projecte.

En primer lloc, és imperatiu que defineixis els components que cal desenvolupar. Depenent dels teus objectius i de les necessitats de la teva empresa, és possible que necessitis desenvolupar una aplicació mòbil, un backend i/o un frontend web. És important que tinguis en compte que cada component requerirà de diferents tecnologies i habilitats, i que no totes les empreses de desenvolupament de programari et podran oferir tots els serveis que necessites.

En el cas de les aplicacions mòbils, cal que decideixis si vols desenvolupar l’aplicació de manera nativa o de forma híbrida. L’elecció dependrà dels teus objectius i necessitats, així com del pressupost i el temps disponible per al desenvolupament. A més, és crucial que decideixis per a quines plataformes es desenvoluparà l’aplicació, ja que això també pot influir en el cost i el temps de desenvolupament.

L’elecció entre una aplicació nativa o híbrida depèn de diversos factors, com ara el pressupost, la funcionalitat requerida i l’audiència a què s’adreça l’aplicació. Si l’aplicació està dissenyada per a ús intern, és a dir, només per a un grup específic d’usuaris i per a una única plataforma, és recomanable optar per una aplicació nativa. Una aplicació nativa es desenvolupa específicament per a una plataforma i un sistema operatiu particular, cosa que garanteix un alt rendiment i una experiència d’usuari fluida. També és recomanable el desenvolupament nadiu quan cal fer un ús més dedicat del maquinari del dispositiu (per exemple el tracking GPS o la connexió bluetooth).

Si es tracta d’una aplicació destinada a ús públic, és a dir, per a un públic més ampli, el més recomanable continua sent una aplicació nativa, encara que una aplicació híbrida pot ser una alternativa viable. Amb una aplicació híbrida es pot assolir una audiència més àmplia per un cost menor, ja que amb un mateix codi pot funcionar en diferents plataformes i sistemes operatius. El cost de manteniment també és menor. Tot i això, en termes generals, una aplicació nativa ofereix un millor rendiment i una experiència d’usuari més fluida en comparació amb una aplicació híbrida.

Pel que fa al disseny del sistema, has de decidir si vols que sigui funcional i usable o si desitges que també sigui atractiu, amb animacions i un disseny més elaborat. Això dependrà dels teus objectius i necessitats, així com de l’audiència a què està adreçada la solució. Si la solució és dús intern, és possible que no necessitis un disseny tan elaborat com si es tracta duna aplicació per al públic general.

Un altre aspecte important que has de considerar és la manera com et relacionaràs amb l’empresa de desenvolupament d’apps. És important que defineixis si desitges un projecte amb unes funcionalitats totalment definides a un preu tancat o si desitges que sigui una mica més obert, on es defineixin els objectius generals, però es vagin ajustant a mesura que el procés de desenvolupament avança. Aquest aspecte, l’ampliem al punt següent.

La importància de tenir un pressupost ben definit

Seguint amb els factors imprescindibles que s’han descrit fins ara, cal atorgar una menció especial al pressupost.

Cal tenir en compte que el desenvolupament d’una aplicació no és barat i que el seu cost pot variar significativament depenent de molts factors

És fonamental tenir molt clara la quantitat de què es disposa inicialment i és crucial establir un pressupost realista que s’adapti a les necessitats i els objectius del projecte en qüestió.

És important tenir en compte que, encara que algunes empreses de desenvolupament de programari puguin oferir preus molt econòmics, pot ser arriscat confiar-hi per a projectes importants. Un baix cost pot ser senyal de baixa qualitat, cosa que pot tenir un impacte negatiu en el projecte a llarg termini. Si es contracta un programador freelance, pot ser que no estigui disponible en el futur quan es necessitin els seus serveis de nou. Per aquestes raons, és aconsellable que les empreses es recolzin en altres empreses de desenvolupament de programari amb experiència i reputació.

D’altra banda, un preu molt elevat tampoc no garanteix la millor qualitat o el millor servei. Per això, és bo investigar i comparar les diferents opcions disponibles i assegurar-se que l’empresa designada ofereixi un bon equilibri entre qualitat i cost.

El cost del desenvolupament duna aplicació pot variar significativament segons diferents factors, com hem esmentat anteriorment. Per això és fonamental definir els components a desenvolupar, com ara una aplicació mòbil, backend i/o frontend web, i decidir si es desenvoluparà de forma nativa o híbrida. També és important definir el disseny del sistema i la relació amb l’empresa de desenvolupament d’apps abans d’iniciar un projecte de desenvolupament d’una app.

En aquest sentit, és important considerar si és un projecte amb funcionalitats totalment definides i un preu tancat, o si és un projecte més obert que podria requerir canvis o actualitzacions a mesura que avança el procés de desenvolupament. En qualsevol cas, és fonamental que s’estableixi un pressupost ben definit i realista des del principi per evitar costos addicionals o sorpreses desagradables en el futur.

En general, el procés de desenvolupament de programari a mida comporta un cost que poques vegades baixa dels 5.000 €, tret que es tracti d’un projecte molt senzill i de baixa complexitat. Tot i això, el límit superior del cost pot variar significativament depenent de la complexitat del projecte, les funcionalitats requerides, l’experiència i habilitats de l’empresa de desenvolupament d’apps, entre altres factors rellevants. En aquest sentit, la mitjana del cost de desenvolupament podria situar-se entre els 10.000 i els 20.000€.

Un altre aspecte rellevant a considerar en el desenvolupament de programari és la naturalesa “viva” del procés. Sovint, a mesura que s’avança en el desenvolupament de l’aplicació, poden sorgir nous requeriments o canvis en els ja existents, cosa que pot afectar l’abast i la complexitat del projecte. És important que s’estableixin processos clars per gestionar aquests canvis i assegurar que es puguin implementar de manera efectiva sense afectar el pressupost o el calendari de lliurament.

A més, un cop s’ha desenvolupat i llançat el programari, cal tenir en compte que s’ha de mantenir i actualitzar regularment per garantir-ne el rendiment i la seguretat a llarg termini. Això pot implicar costos addicionals, per la qual cosa és important planificar i pressupostar adequadament per al manteniment i les actualitzacions futures.

Informa’t sobre l’empresa de desenvolupament d’apps

Abans de contractar una empresa de desenvolupament d’apps, és important informar-se’n adequadament. En primer lloc, revisa el seu lloc web per veure la seva cartera de projectes i els serveis que ofereixen. També podeu cercar ressenyes i comentaris de clients anteriors per conèixer les seves experiències de treball amb l’empresa.

A més, investiga l’experiència i les habilitats de l’equip de desenvolupament, assegurant-te que tinguin el coneixement i la capacitat necessaris per gestionar el teu projecte. També és recomanable verificar si l’empresa està actualitzada amb les últimes tecnologies i tendències del mercat, cosa que pot donar una idea de la seva capacitat d’innovació.

Equipo de desarrollo de apps

Un altre dia més a l’oficina per a un equip de desenvolupament d’apps

Per últim, no dubtis en comunicar-te directament amb l’empresa per fer preguntes i aclarir qualsevol dubte que tinguis. Una empresa de desenvolupament de apps fiable i professional estarà disposada a respondre les teves preguntes i proporcionar-te la informació que necessites per prendre la millor decisió.

Com ho fem a app2U?

A app2U seguim un procés estructurat per tractar els nostres leads i clients potencials. Primer, rebem el primer contacte i posteriorment concertem una trucada o videotrucada per entendre les necessitats específiques del projecte. Si veiem que podem ajudar, acordem una reunió tècnica per aprofundir encara més en els detalls i assegurar-nos que estem a la mateixa pàgina.

Durant aquesta reunió tècnica, si el projecte ho permet, podem oferir una forquilla de preus preliminar. Tot i això, si es necessita més temps per analitzar i avaluar el projecte, informem al client que rebrà una proposta detallada en uns dies.

A app2U creiem que és fonamental seguir un procés estructurat i transparent per assegurar-nos que els nostres clients rebin la millor atenció possible i que el resultat final sigui un projecte exitós i satisfactori.

Conclusions

En conclusió, la contractació duna companyia especialitzada en el desenvolupament dapps pot ser una opció valuosa per millorar la transformació digital duna empresa. Això no obstant, és fonamental tenir en consideració certs aspectes per assegurar l’èxit del projecte.

En primer lloc, cal definir amb precisió els objectius principals del projecte i establir fites intermèdies per mesurar el progrés. Així mateix, és essencial tenir en compte la casuística que es vol solucionar amb la implementació del programari i transmetre-la de manera clara i precisa a l’empresa de desenvolupament.

A més, és crucial tenir en compte el pressupost disponible per al projecte. És indispensable comptar amb un pressupost clar i assegurar-se que la companyia seleccionada pugui ajustar-s’hi. D’aquesta manera, evitareu sorpreses i garantireu un procés rendible i eficient.

Finalment, abans de començar el treball, és important definir els components que cal desenvolupar i assegurar-se que la companyia contractada tingui les habilitats i tecnologies necessàries per proporcionar els serveis requerits. Seguint aquests criteris, es pot assegurar una experiència amb èxit i satisfactòria amb l’empresa de desenvolupament d’apps adequada per al projecte.