Els dispositius mòbils, mòbils i tauletes, han penetrat a les nostres vides, no només a nivell personal sinó també a nivell laboral. De fet, les dades són clares gràcies a l’Informe Ditrendia: Mobile a Espanya i al món 2015 podem saber que amb més de 7.300 dispositius, el nombre de telèfons mòbils ja ha superat per primera vegada el nombre de persones a tot el món.

Aquest estudi, que encara no recull les dades del 2015 però sí analitza l’evolució des del 2012 fins al 2014, també revela una cosa que segur que molts ja sabem: Espanya és el país amb més ús de smartphones a Europa, i és que 7 de cada 10 habitants tenen (i utilitzen) un telèfon mòbil.

Però el mòbil no és l’únic protagonista de la mobilitat. Les tauletes agafen força i el seu augment és més que significatiu. Més de la meitat d’espanyols les utilitzen per accedir a Internet i passen una mitjana de dues hores al dia amb aquest dispositiu.

A nivell empresarial, les dades també parlen per si sols. IDG, el portal d’informació en línia sobre tecnologia per empreses, va realitzar una enquesta que va revelar que el 40% dels treballadors ja disposa de només una tablet com a eina única de treball. Els usuaris que a la feina fan servir també l’ordinador van assegurar que la tauleta és una bona eina complementària per agilitzar tasques rutinàries, sobretot les que són fora de l’oficina.

Creixen les aplicacions per a empreses

L’estudi també ens mostra que els usuaris prefereixen les aplicacions pròpies de les empreses perquè hi passen gairebé el 90% del temps utilitzant-les i confiant-hi molt més que no pas en el servei d’Internet propi dels mòbils. És per això que hi ha un creixement exponencial del desenvolupament d’apps pròpies tant en oferta per part dels negocis com en descàrregues per part dels usuaris.

Las apps móviles empresariales ayudan a las empresas a potenciar los negocios e incrementar el beneficio

A més a més, cal remarcar que la categoria d’apps amb més creixement va ser la de negocis, amb un augment del 210% entre gener i octubre de 2014. I és que les empreses lluiten per aconseguir ressaltar davant la competència i els dispositius mòbils són i es preveu que siguin la via més activa en els propers anys.

Las empresas luchan para conseguir resaltar frente la competencia y los dispositivos móviles y las apps para negocios son y se prevé que sean la vía más activa en los próximos años potenciando las empresas y los procesos internos

El M-Commerce, comerç des del mòbil

Davant d’aquestes xifres no és estrany que el M-Commerce, el comerç des del mòbil, creixi molt més ràpid que l’E-Commerce, des de l’ordinador; de fet, és una altra de les principals dades recollides per l’Informe Ditrendia, el que assegura que un 58% dels usuaris de smartphone “ja ha realitzat alguna compra des del seu mòbil”.

Els bons resultats del comerç mòbil no acaben aquí. El Zanox Mobile Performance Barometer, que analitza la venda online a Europa dels sectors de la indústria, el retail, els viatges, les telecomunicacions i les finances, assegura que Espanya és el país on més va créixer el M-Commerce de tot Europa al 2015. Les vendes a través del mòbil van créixer un 68,8% a Espanya el 2015, a través d’E-Commerce responsives i d’apps natives per venda online.

El comercio y la distribución de productos vía aplicaciones móviles se ha visto incrementada y potenciada porque permite a las empresas vender más y mejorar la experiencia del usuario que puede comprar desde cualquier sitio y en cualquier momento

Però això no acaba aquí, perquè les empreses a part de trobar les solucions mòbils un canal fort per a la venda dels seus productes també troben que les aplicacions són un suport per agilitzar les seves tasques laborals del dia a dia.

Mòbils i tauletes obren cada dia noves oportunitats a les empreses de totes les mides. Tot tipus d’aplicacions que poden adaptar-se a les necessitats de qualsevol empresa i que poden ajudar en tots els processos: organització, facturació, logística, màrqueting, vendes, entre moltes altres.

A app2U, tenim un llarg recorregut desenvolupant aplicacions mòbils per a empreses, és per això que podem ajudar-te a treure el millor profit aconseguint que els teus empleats treballin millor, reduint processos i costos i incrementant les vendes dels teus productes. Si esteu buscant una empresa referent no dubteu en contactar amb nosaltres.