Estan les empreses totalment digitalitzades a Espanya?

La resposta és clara: no ho estan. Estudis d’aquest mateix any revelen que el 50% de les companyies encara no han arribat a l’anomenada ‘transformació digital’. La xifra, que pot semblar més o menys alarmant per a segons qui la llegeixi, s’agreuja quan s’especifica que aquestes empreses estan perdent diners al no digitalitzar-se. La no digitalització dels negocis suposa fins a un 20% menys de guanys pel fet de no adaptar-se a l’Era Digital.

Segons dades de l’última enquesta realitzada per Prodware, la transformació digital de moltes empreses es limita a la presència a través de web, adaptació mòbil i xarxes socials. A més, un 90% dels negocis no ofereixen una experiència digital personalitzada per als clients, amb el que podem afirmar que encara queda molt camí per fer.

Beneficis de la transformació digital a les empreses

1. Millorar l’experiència dels clients. La digitalització brinda l’oportunitat d’oferir als empleats avantatges competitius per persuadir més ràpidament els clients a la compra. Amb continguts personalitzats, noves tecnologies i noves oportunitats que incrementen les vendes de productes i serveis.

2. Més eficiència i productivitat. Gràcies a la tecnologia digital les empreses ja han començat a automatitzar, simplificar i optimitzar recursos i processos productius de forma interna. Les solucions mòbils s’estan incloent a empreses de sectors molt diversos i de necessitats molt diferents, i tots aconsegueixen amb la digitalització resultats molt positius d’agilitació de tasques i d’augment de la producció.

3. Accessibilitat i mobilitat. Una empresa digitalitzada, que faci servir correctament el Cloud i la mobilitat, pot oferir als treballadors més flexibilitat laboral perquè aquests, satisfets, puguin produir més i millor. Les oficines són cada vegada més mòbils i accessibles oferint l’oportunitat de treballar des de qualsevol lloc i en qualsevol moment mitjançant apps a mida per a empreses.

4. Reducció de despeses. Més enllà de la inversió inicial, la transformació digital d’una empresa suposa una important reducció de costos ja que optimitza el temps dels treballadors i agilitza diferents processos interns.

5. Increment del benefici. La transformació digital permet als negocis adoptar noves estratègies de màrqueting que augmenten les vendes i el benefici de l’empresa a través de la comunicació personalitzada per a cada client. Un clar exemple, és el famós CRM, amb el qual la probabilitat de venda és molt més gran.

6. Posicionament d’imatge de marca moderna i eficaç. Les noves tecnologies sempre estan molt ben considerades dins el món business i ofereixen, als negocis que les incorporen, un estatus de modernitat i eficàcia empresarial que els desmarca per sobre de la competència.

Les empreses espanyoles han de proposar-se com a objectiu a curt termini dur a terme el procés de transformació digital dels seus negocis si volen despuntar per sobre de la seva competència i no volen perdre més diners. A app2U, experts en digitalització, podem ajudar a la teva empresa a treballar millor cobrint les vostres necessitats tecnològiques perquè el teu negoci tregui el màxim profit de la transformació digital. Explica’ns tots els teus dubtes en aquest formulari i t’ajudarem.

Print Friendly, PDF & Email